Välkommen till min hemsida om Holafors

Någon har sagt ”att våga är att förlora fotfästet för en stund, att inte våga är att förlora sig själv”. Därför tar jag modet till mig och öppnar den här hemsidan om Holafors. 

Vad finns att skriva om Holafors? Jag har nu bott här i 56 år och något kan jag väl minnas och komma ihåg. Men jag behöver Er hjälp med kommentarer, etc.

Det som är tråkigt är att jag har inte så många  kort från den här tiden. Tar tacksamt emot kort och bilder. Jag lånar dem så klart och scannar av, med er tillåtelse. Så hoppas jag att kunna få skriva om nått nytt som händer här i byn.

Men som sagt hemsidan är öppen för alla som vill lämna ett bidrag. Välkommen!

Med värme /  Annagreta

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

9 svar på Välkommen till min hemsida om Holafors

 1. Annagreta skriver:

  Hej Lena ! Vad roligt med korten. Jag lånar dem gärna och scannar av om jag får?

 2. Lena Holmström skriver:

  Hej Annagreta, jag har lite kort i min mammas album ett skolkort och på personer med och utan namn. Hon var född i Holafors hette Norma Louise Nyberg (Lizzy), dotter till Frida Helena (född Rolen) och Erik August Nyberg.

 3. Knut Jonsson skriver:

  Hej Anna-Greta!

  Vilken fin hemsida! Grattis och lycka till med fortsättningen!

 4. Annagreta skriver:

  Hej Göran och tack ! Som du ser och läser, så skriver jag från det år, 1955, när jag kom till Holafors. Byn är stor och det fanns många personer här i byn då. Men jag tar tacksamt emot alla kommentarer, personerna blir mer ”levande” då.

 5. Göran Stenmark skriver:

  Hej! ett grattis till att grannbyn i grannsockna fått en egen hemsida. Jättefin. Mina minnen från barndomen är när jag följde farmor och farfars till Olle och Lina Eriksson i Holafors. Lina var moster till farmor. Det var så spännande, Olles enormt gamla och svankryggade häst, i köket fanns väggsängen kvar och minns även Olle med dragspelet inne i kâmmarn. Olle var ju i sin ungdom en ofta anlitad spelman tillsammans med brodern Nicke på fiol.

 6. Ebbe skriver:

  Jag, som ”utböling” ser verkligen fram mot höst och vinter, så jag får höra ”nåt nytt”. Fram till 1963 är Holafors en blank sida för mig. Därefter har jag både hört och sett. Vi får se hur det stämmer?

 7. Anita Berglund skriver:

  Lycka till med den nya hemsidan! 🙂

  Hälsningar Anita i Omsjö

Kommentarer är stängda.